Utazz velünk vissza a múltba! – 2004. január

Ezen a héten megismerhetik Dr. Dávid Mária tanszékvezető 15 évvel ezelőtti kutatásait és céljait. Megtekinthetnek velünk egy izgalmas hazai kézilabda mérkőzést, mely igen szoros küzdelem volt a füzesabonyi lányokkal. Megnézzük, hogy kinek mit is jelent a szenvedély, s szenvedélyesen néptáncoló fiatalokat láthattunk a Bokréta című műsorunkban. S végül visszautazhatunk az időben Dr. Gebei Sándorral II. Rákóczi Ferenc életébe.

Írta: Berki Viktória

Arcképek: Dávid Mária /2004.01.02./

Ebben az adásban megismerhetjük Dr. Dávid Mária tanszékvezetőt, aki a Pedagógiai Kar - Gyógypedagógia Tanszéken oktat az egyetemünkön. A videóban hallhatunk gyerekkoráról, illetve a kutatási eredményeiről is bővebben. Bemutatja a tanulási képesség zavarokat; háromféle részzavarról beszélhetünk, olvasás nehézségről, helyesírás nehézségről és számolási nehézségről. Tartsanak velünk, s ismerjék meg eme nehézségeket önök is.

Lelátó - Eszterházy KFSC - Füzesabonyi SC női kézilabda /2004.01.06./

Egy izgalmas mérkőzést nézhetnek végig, ha megtekintik a Lelátó című sportműsor adását. Az Eszterházy KFSC és a Füzesabonyi SC mérkőzése izgalmas összecsapás, mivel az előző szezonban a hazai csapat mindkét alkalommal vesztett a füzesabonyi lányokkal szemben. Ezt a mérkőzést tekinthetik meg önök, az LTV anno csatornánkon.

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2004.01.06./

Önöknek mi jut eszükbe a szenvedély szóról? Pozitív vagy negatív dolog jut eszükbe? Egy szakértő - Godó János szocioterapeuta - elmondja nekünk eme szónak a boldog és árnyoldalait is. Megismerkedünk bizonyos szenvedélybetegek csoportjaival. Mi a teendő szenvedélybetegség esetén? Adásunkban többet megtudhat a témáról.

Bokréta / 2004.01.09./

A Bokréta című műsor a népművészet különböző formáiról szól. Anno a főiskolai élethez tartozott a néptánc is. A Kerekes együttessel tartottunk egy táncórára, amit Barsi Csaba néptáncoktató tartott növendékeivel.

Líceumi Katedra: II. Rákóczi Ferenc lengyel kapcsolatai - Dr. Gebei Sándor előadása /2004.01.20./

2003 novemberében kerek 300 éves évforduló alkalmából Dr. Gebei Sándor előadást tartott II. Rákóczi Ferencről. Az ő életén belül is az 1702-1703-as időszakáról, amikor is a lengyel politikai élet jelentős alakja volt. A teljes történetet megtekintheti YouTube oldalunkon.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video