Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. június

Rockfesztivál, kulturális ART klub, és külföldi kalandok! A főiskolai lét legszebb pillanatait hozzuk el nektek ismét 2005-ből. A Líceum Tv és a kultúra címmel ajánlok nektek egy interjút Tóth Tibor tanárúrral, melyben a Lici Tv sikerein és korlátain túl az intézményünk kulturális sikereiről és programjairól is szó lesz, emellett pedig A kövek a helyükre kerülnek címmel láthattok egy igazán különleges etűdöt is. Kulturális magazinműsorunkban a már említett kulturális Art klubot ismerhetitek meg, és részt veszünk az 5. Egri Rockfesztiválon is! Végül de nem utolsó sorban hallgatóink külföldi útifilmjeit is láthatjátok, melyeket szintén kár lenne kihagyni!

írt: Maróczi Bianka 

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora /2005.06.07./

Több szempontból is érdekes lehet az alábbi magazinműsor, különösen a zene és a művészet szerelmeseinek. A kulturális ART klub nevű egyesület Egerbe is kiterjesztette működését, hallgatóink pedig szabadon, ki-ki saját egyéniségét hozva színesítették a klub működését. Jäger Istvánnal, a kARTc vezetőjével is készült interjú az egyesület működéséről és csatlakozási lehetőségeiről. Később az 5. Egri Rockfesztivál összefoglalóját tekinthetjük meg, melyen olyan ismert zenekarok is felléptek, mint a Pokolgép, vagy mint a Depresszió. Készült interjú az akkor 22 éves Pokolgép gitárosával, Kukovecz Gáborral, illetve a Depresszió frontemberével, Halász Ferenccel is. Érdemes velünk tartani!

Diákszemmel - hallgatóink útifilmjei /2005.06.10./

A külföldi utak nagyszerű lehetőséget biztosítanak hallgatóinknak, nemcsak a tanulásra, de más kultúrák, nézőpontok megismerésére is. Hogy működnek más országokban a szakmánkhoz kapcsolódó területek, mi működik jobban, mi az, amit tanulhatnánk tőlük? Két összefoglalót ajánlok most nektek. Egyet, ami Kassa médiumairól szól, ebben megismerhetjük a televízió, újság és rádió működését, felszereltségét, munkáját. És egy másikat, melyben Egyiptomba kalandozunk el könyvtárszakos hallgatóinkkal. Nem akarok sokat elárulni, de természetesen meglátogatták a világ legnagyobb könyvtárát is Alexandriában.

A kövek a helyükre kerülnek – dok-etűd /2005.06.24./

Egy komolyabb hangvételű dokumentum-etűdöt ajánlanék ezúttal nektek, mely Oroszországba, azon belül is a Ladoga-tó vidékére kalauzol bennünket. Az alkotás informálja nézőjét, és megtudhatjuk a helyszín múltbéli szerepét is, ezáltal kellőképp elgondolkodtatnak minket a képsorok. Technikai megoldásaival és személetmódjával egy nagyon értékes és páratlan anyagot láthatunk az alábbi videóban. Ajánlom hát mindenkinek!

A Líceum Tv és a kultúra /2005.06.24./

Jónás Zoltán, intézményünk egykori kulturális programigazgatója és Tóth Tibor, mestertanárunk beszélgetését ajánlom figyelmetekbe, melyben hallhatunk a Líceum TV sikereiről és korlátairól, valamint a főiskola kulturális sikereiről is. Az évértékelő beszélgetésben az intézmény értékeit, elért sikereit is összegzik, egy átfogó képet kapunk a kulturális eredményekről és külföldi kapcsolatainkról is, de jövőbeli tervekről is hallhatunk.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video