Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. május

Fontos információk, kreatív etűdök, rajzok és megható kisfilmek 2005-ből. Elsőként a nemzetközi ösztöndíjakról hozok egy ajánlót, melyek akkoriban nem voltak olyan széleskörben ismert lehetőségei a főiskolának, majd rajzosaink munkaiból láthattok egy etűdöt. Informatikai magazinműsorunkban az internet nyújtotta lehetőségekről, és az ezzel járó függőségről lesz szó, mely azóta valóban beigazolódott. Ezek mellett láthattok Udvari pillanatok címmel egy vizsgafilm etűdöt és egy Fodor Ágnesről szóló, értékekben gazdag portréfilmet is, úgyhogy érdemes meglesni őket!


Írta:Maróczi Bianka

A hónap témája: Nemzetközi ösztöndíjak /2005.05.13./

Ti mennyire vagytok képben az ösztöndíjas lehetőségek terén? Mennyire vonzó ajánlat egy pár hónapot, félévet külföldön tölteni? 2005-ben még annyira nem volt ismert, de mára talán senkinek sem kell bemutatni az ERASMUS programot. Tőlünk is mennek külföldre hallgatók, és más országból is jönnek hozzánk tanulni egyre nagyobb létszámmal. Az ERASMUSON kívül vannak persze más ösztöndíjas lehetőségeink is, mindenki ki tudja választani a magának legmegfelelőbbet. Lássunk hát párat, 2005-ben milyen lehetőségeik voltak hallgatóinknak.

Teregetés - válogatás rajzosok munkáiból /2005.05.17./

A művészet szerelmeseinek szeretnék kedvezni következő ajánlómban, hiszen egyetemünk számos tehetséggel büszkélkedhet e téren is. A félévet lezáró úgynevezett „teregetés” minden művészeti irányú képzésünk velejárója, így tulajdonképpen ezen időszak alatt kiállítások sorozatát tekinthetjük meg hallgatóink által. Kifejezetten tetszenek Berta Evelin és Sallai Enikő egymástól nagyon is eltérő munkái, de épp ez a sokszínűség és egyediség teszi vonzóvá művészeti képzéseinket azóta is. Érdemes hát megtekintenünk őket!

Udvari pillanatok - vizsgafilm-etűd /2005.05.20./

Mozgóképes hallgatóink tudják, hogy az oktatás szerves részét képezik a gyakorlati feladatok, illetve etűdök. Lehet szabadon vagy kötött témában etűdöt forgatni, a lényeg a kreativitás és a sajátos nézőpont. Az „Udvari pillanatok” szerintem megfelel ezeknek a pontoknak, és egy kellemes hangulatú természetközeli anyagot sikerült összehozniuk az alkotóknak. Román Nikolett és Varga Ferenc alkotását ajánlanám hát figyelmetekbe, mely meghozza az ember kedvét a kimozduláshoz.

Info sarok - informatikai magazin /2005.05.24./

Egyesek számára talán elképzelhetetlen, de bizony voltak idők mikor nem volt mindenütt hiper sebességű internetkapcsolat. Ráadásul letölteni sem egy perc volt kedvenc zenéinket, filmjeinket. Egy kicsit ebbe a nosztalgikus időszakba invitálok most mindenkit, ahol megtudhatjuk, milyen készültségi fokon volt intézményünk internet ügyben, és milyen lehetőségeik voltak hallgatóinknak, ha a világhálót szerették volna böngészni. Műsorunk végén kicsit komolyabb vizekre evezünk, és a függőségről beszélgetünk Godó Jánossal, aki azt is megemlíti, hogy az internetfüggőség valószínűleg gondot fog jelenteni a jövőben. És milyen igaza lett…

Főiskolai Filmszemle – nyertes film /2005.05.06./

A 2. hallgatói filmszemle nyertesét ajánlom ezúttal figyelmetekbe, mely Fodor Ágnesről szól, az ő történetét dolgozza fel egy portréfilmen keresztül. Egy humán értékekben gazdag, rendkívül emberközeli alkotásról van szó, mely a gyakorlatban is megmutatja, milyen fontos hogy soha ne adjuk fel, bármilyen nehéz helyzetbe is kerüljünk. Megható, mély, és őszinte portrét láthatunk tele értékekkel, hittel és bizalommal. Egy olyan alkotás, melyet kár volna kihagyni.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video