Utazz velünk vissza a múltba! – 2007. március

2007 márciusában ismét sok érdekes témát mutattunk be a nézőközönségnek. Számos kiállításról volt szó, köztük Kopcsik Lajos marcipán alkotásairól. Emellett ebben a hónapban a különféle vallásokat is körbejártuk. Az akkoriban új bábszínész képzésről is szó esett, valamint kirándulást tettünk a hazai alpesi gőték otthonába is.

Kopcsik marcipánia - magazin /2007.03.13./

Fantasztikus tárlat nyílik Kopcsik Lajos marcipán alkotásaiból. A mester cukrász már 50 éve dolgozik a szakmában és rengeteg aranyérmet szerzett valamint több Guinness rekordot is magáénak tudhat. A kiállításon rengeteg remekművet láthatunk, melyek teljesen élethűen ábrázolnak tárgyakat, képeket. A sok alkotás között megtalálhatóak különböző épületek másai is. Kopcsik Lajos egy barokk szobán dolgozik, melyben minden egyes apró részlet is cukorból fog elkészülni.

Bábszínész képzés a Gyakorlóban /2007.03.30./

2007-ben elindult az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának új képzése. Ettől az évtől kezdve a diákok tanulhatnak a bábszínész képzésen is. A főbb gyakorlati tárgyaik mellett több elméleti órát is bevezetnek. Az iskola jó kapcsolatot ápol a színházzal, valamint közös jövőt kezdtek el kialakítani a Harlekin Bábszínházzal is, ahol az iskola diákjai később dolgozhatnak is. Úgy tűnik egyre nagyobb érdeklődés övezi a bábszínházakat és meglepő módon nem csak a gyermekek körében, hanem a fiatal felnőttek és az idősebb korosztályban is.

Az alpesi gőték nyomában /2007.03.09./

A Líceum Televízió sokszínűségét tükrözi a 2007-ben bemutatott kis természetfilm is. A dokumentumfilm betekintést nyújt egy igen ritka és védett faj, az alpesi gőték világába. E kicsiny élőlények a hegyek hűvösebb tavaiban élnek. Magyarországon mindössze három régióban találhatóak meg, a Mátrában, a Bükkben és a Zempléni-Hegységben. Sajnos egyre csökken az egyedszámuk, de a biológusok igyekeznek mindent megtenni, hogy megfelelő környezetet biztosítsanak nekik a túléléshez.

Lelkészség – keresztút /2007.03.30./

Varga József főiskolai lelkésszel arról beszélgettünk, hogy miképp képzelik el a húsvét alkalmából megrendezésre kerülő Keresztút kiállítást. A kiállításon Simon András grafikus képei lesznek láthatóak. Betekintést nyerünk Jézus Krisztus szenvedéstörténetébe és végigjárhatjuk vele a másfél kilométeres útját a rendezvény segítségével. Mindennap lehetőség nyílt külön foglalkozások látogatására is.

Kitekintő – a Krisna tudat Egerben /2007.03.02./

Esélyünk nyílik megismerni más vallásokat is. 2007 márciusában a Krisna vallást mutattuk be. Beszélgettünk több hívővel és alkalmunk nyílt megismerni az egyik Egri szerzetest is.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video