Utazz velünk vissza a múltba! – 2005. április

2005 áprilisa is mozgalmas volt, túrázóink ezúttal a Garadna-völgybe kalauzolnak minket, de Tirolba is teszünk egy röpke kitérőt. Hírlánc című műsorunkban a tehetségeké a főszerep, és természetesen az Eger Rallyé. Részt veszünk a Szarvasűzők futóversenyén majd az Obsession nevű csapat vezet be minket a break tánc rejtelmeibe, és a csapat működésébe. Végül a hallgatóinkat kérdeztük a mobiltelefon használati szokásaikról, mert bizony a nyomógombos telefonok korában nem volt annyira mindennapi jelenség ez az ember kezében. Ajánlom figyelmetekbe!

írta:Maróczi Bianka

Hírlánc /2005.04.08./

Mindig jóleső érzés arról beszélni, mennyi tehetség jár intézményünkbe évről-évről, legyen szó vetélkedőről, versmondásról vagy más alkotó művészetekről. Emellett meglátogatjuk az eMagyarország Klubot, amely bizony számos hallgatót vonzott a kötetlen internethasználatnak köszönhetően. Mára ez ugyan elképzelhetetlen, de bizony akkoriban meg kellett küzdeni a világháló korlátlanságáért. Kiállításokra, illetve borkóstolóra kalauzoljuk nézőinket, és egy sikeres borásszal is beszélgethetünk a szakmáról. Hírműsorunkat azonban nem csak a mű, és borkedvelőknek ajánljuk, hanem azoknak is, akik szeretik a sebességet! Irány az Eger Rally 2005!

Bakancsot fel! - Garadna-völgy /2005.04.12./

Lillafüredet talán senkinek sem kell bemutatni, de vajon hányan ismerik az azt körülvevő túraútvonalakat? A Garadna-völgybe kalauzoljuk ezúttal nézőinket, azon belül is, az akkoriban még újnak számító Pisztráng tanösvényre. Kedvcsinálónkból megtudhatjuk, mitől különleges ez a tanösvény, és mennyire számított elterjedt hobbinak a túrázás Magyarországon. Az ajánló után is javasolt maradni, hiszen Tirol lenyűgöző képeiben gyönyörködhetünk. Érdemes velünk tartani!

Szarvasűzők 2004 /2005.04.12./

Mit szóltok egy kis testmozgáshoz? Futóverseny jöhet? Na de esőben? Bizony nehezítő körülmény volt 2005-ben a kedvezőtlen időjárás szarvasűzőink számára, de ez nem szegte kedvüket, bizonyítani akartak. A verseny több szakaszból állt, és hosszú távot kellett megtenniük a résztvevőknek, de becsületükre legyen mondva, sokan kitartottak a célig. Voltak azonban olyan versenyzők is, akik szabadon értelmezték a futás és tisztességes verseny fogalmát, de erről bővebben összefoglalónkban hallhattok.

Obsession Break mánia /2005.04.15./

A tánc az önkifejezésről és a szabadságról szól, a freestyle stílusoknál ez kifejezetten igaz, a break esetében pedig különösen. Már nézni is meghökkentő milyen figurákat tudnak ezek a fiatal srácok, de közben megtudhatjuk azt is, hogy ez számukra több táncnál, ez az életük. Bevezetnek minket a break világába, kicsit a történetébe is, és megtudhatjuk, hogy álltak akkoriban a magyarok ezen a fronton. Fogadjátok hát szeretettel az Obsession nevű csapatot, és velük készült videónkat.

Mobiltelefonálás - körkérdéses magazin /2005.04.22./

Ma ha megkérdeznek valakit arról, miért tartja fontosnak hogy legyen telefonja, nem biztos hogy az lesz a válasz hogy „fel tudjam hívni az ismerőseim”. Egészen nosztalgikus hatást kelt a nyomógombos készülékek látványa, hiszen már hosszú évek óta feledésbe merültek, felváltotta őket az okos, érintőképernyős technológia. Viszont úgy tűnik, sokak már akkoriban sem tudták elképzelni az életük telefon nélkül, mostanra pedig kifejezetten népbetegséggé vált, az akkor még ártatlannak tűnő függőség. Lássuk hogy álltak a telefonkérdéshez hallgatóink 2005-ben, és miért tartották fontosnak jelenlétét a mindennapi életben.

Műsorismertetés

Műsorismertetés

Play video
Hírlánc Anno

Hírlánc Anno

Hírlánc – az Eszterházy Károly Főiskola hírműsora

Play video
Metronóm

Metronóm

Metronóm - zenei magazin.

Play video
Liceumi Katedra

Liceumi Katedra

Liceumi Katedra
Előadások az Eszterházy Károly Főiskolán

Play video
Bakancsot fel!

Bakancsot fel!

Bakancsot fel! - turisztikai magazin
Szerkesztő-műsorvezető: Barna Béla

Play video
Egri utcakövek

Egri utcakövek

Egri utcakövek - helytörténeti sorozat
Műsorvezető: Nyári Zsófia
Szerkesztő: Barna Béla

Play video
Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások kulturális magazinműsora

Tükör, főiskolások magazinműsora - kulturális magazin

Play video
Írás-kép

Írás-kép

Írás-kép - vers etűd

Play video