Műsoraink

Hírlánc

Oktatás, hallgatói élet, tudományos eredmények –egyetemi aktualitásokról számol be a Líceum Televízió heti hírösszefoglalója, a Hírlánc. Helyszíni tudósítások, interjúk és beszámolók formájában szolgáltatják hallgatóink az információkat az egyetem iránt érdeklődő nézőknek. Minden pénteken a Líceum Televízió műsorán!

Eszterházy körkép

Öt campus, öt város, megannyi program – ha ránk hangolódnak, az Eszterházy Körképből megismerhetik az egyetem háza táján történteket, sőt, azokat is, akik mögöttük állnak. Stúdióbeszélgetések és helyszíni tudósítások hozzák közelebb az Eszterházy Károly Egyetemet és polgárait a nézőkhöz.

Eszterházy sport

A Líceum Televízió egyik legrégebbi magazinműsora az Eszterházy Sport. A tematikát illetően, intézményünk sportélete kerül előtérbe hétről hétre, bemutatva ezáltal az egyetemi sport színes palettáját. Műsorunkban a profi, versenysport mellett az amatőr-, szabadidő-, valamint egyetemi sport is előtérbe kerül

Élménysuli

Az Élménysuli című műsorunkat 2017 nyarától láthatják a Líceum Televízió nézői. A havonta jelentkező magazinunkban bemutatjuk az Eszterházy Károly Egyetem kiemelt projektje, a Komplex Alapprogram keretében kidolgozott módszertani megújulás gyakorlati megvalósulását. Az érdeklődők megismerhetik a tanulók átfogó személyiségfejlesztésére irányuló fókuszáló logika, testmozgás, művészet, digitális, életgyakorlat alapú alprogramok részleteit. Stábunkkal ugyanakkor rendszeresen jelen vagyunk azon általános iskolák mindennapjaiban, ahol már kipróbálták, vagy épp szeretnék bevezetni a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentését és a köznevelés hátránykompenzációs képességének erősítését célzó programot. Nézőink így nemcsak a Komplex Alapprogram fejlesztésének mérföldköveinél lehetnek jelen, de megismerhetik azt is, hogy milyen az Élménysuli a pedagógusok, a diákok és a szülők szemszögéből.

Neked

Kreatív bejátszások és izgalmas stúdióbeszélgetések ezt kínálja a nEKEd című magazinműsor,amelyet a televíziós műsorkészítő szakos hallgatók készítenek.  A témák között mindig szerepel gasztronómia, oktatás, szórakozás ezek mellett pedig minden adásban megjelenik valami aktualitás is.

Veled EGYETEMben

A Veled EGYETEMben, hallgatók által készített magazinműsor. Általuk betekintést nyerhettek néhány egyetemi esemény mögé, megismerhettek tehetséges hallgatókat, emellett a műsorvezetők maguk is belekóstolnak egy-egy sportágba vagy egyetemi klub mindennapjaiba.